International Nederlands

Wat is LOBO

LOBO is het flexibele en veilige alternatief voor traditionele steigers. Iedereen kan LOBO monteren en gebruiken om de kosten te reduceren en de veiligheid te bevorderen. Wij kunnen de loonkosten van uw steigerbouw halveren.

De meeste bedrijven hebben waarschijnlijk op een bepaald moment behoefte aan werkplatforms en steigers. Echter, als u dit materieel regelmatig inhuurt, hebt u al snel te maken met een aanzienlijke jaarlijkse kostenpost.

<script src=”https://fast.wistia.com/embed/medias/zuzfyo51zt.jsonp” async></script><script src=”https://fast.wistia.com/assets/external/E-v1.js” async></script><div class=”wistia_responsive_padding” style=”padding:56.25% 0 0 0;position:relative;”><div class=”wistia_responsive_wrapper” style=”height:100%;left:0;position:absolute;top:0;width:100%;”><div class=”wistia_embed wistia_async_zuzfyo51zt videoFoam=true” style=”height:100%;position:relative;width:100%”><div class=”wistia_swatch” style=”height:100%;left:0;opacity:0;overflow:hidden;position:absolute;top:0;transition:opacity 200ms;width:100%;”><img src=”https://fast.wistia.com/embed/medias/zuzfyo51zt/swatch” style=”filter:blur(5px);height:100%;object-fit:contain;width:100%;” alt=”” aria-hidden=”true” onload=”this.parentNode.style.opacity=1;” /></div></div></div></div>

Waarom LOBO

Het geavanceerde hoogwerkersysteem van LOBO biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele buis- en klemsteigers, aluminium torenstellingen en overige systemen die gebruik maken van schragen of andere geraamteconstructies.
Vrijwel iedereen kan een LOBO-systeem monteren op voorwaarde dat hij of zij een geaccrediteerde LOBO-opleiding voor de installatie van hoogwerksystemen heeft gevolgd en voldoet aan de bekwaamheidsvereisten.

LOBO is simpel

LOBO Systems biedt u de mogelijkheid om snel een veilig vrijstaand, statisch of mobiel hoogwerksysteem te construeren, op verschillende hoogtes en met diverse afmetingen, zonder het gebruik van gereedschap. Gereedschapsloze montage legt de lat nog hoger in onze branche. Bij de verdere ontwikkeling van nieuwe producten streven wij ernaar onze reeds beproefde ontwerpen te verbeteren en nieuwe, opwindende accessoires te ontwikkelen die op nog meer verschillende manieren gebruikt kunnen worden.
Andere toegangssystemen zijn doorgaans gecompliceerd en omslachtig te vervoeren. Ons systeem daarentegen kan eenvoudig opgeslagen worden wanneer het niet in gebruik is en kan overal met de hand worden meegenomen.

LOBO is Flexibel

Ons hoogwerkersysteem kan worden gemodificeerd om één enkele, grote ruimte in te richten maar ook voor de aanleg van een veilig platform in een smalle doorgang, met als snel resultaat een beveiligd vrijstaand, statisch of mobiel platform.
De Loband-koppeling is een unieke gepatenteerde klem waarmee u ronde buizen aan ronde buizen kunt monteren, of ronde buizen aan vierkante buizen, naast elkaar of onder een rechte hoek, zonder dat u daarbij gereedschap nodig heeft.

LOBO kan eenvoudig uitgebreid worden

Onze accessoires voegen meerwaarde toe op zoveel verschillende manieren dat u over een breed scala aan haalbare voordelen beschikt.
Dankzij ons aanbod aan accessoires wordt uw constructie geheel mobiel door het gebruik van wielen, handleuningen, aanpasbare schopplanken, LOBO-poorten, ladderschermen en uitklapbare stabilisators.
Ons product is specifiek ontworpen, ontwikkeld en verfijnd voor één doel: een eenvoudig toepasbaar montageconcept dat geschikt is voor maximum gebruik, uitermate veelzijdig is en de benodigde montagetijd reduceert tot het minimum.

Voordelen van het LOBO

De voordelen van het gebruik van het LOBO-systeem vergeleken met buis- en klemsteigers zijn onder andere:

 • U hoeft geen professionele steigerbouwer te zijn om ermee aan de slag te kunnen
 • Bij ons kunt u een geaccrediteerde cursus volgen
 • Eenvoudige montage
 • Geen gereedschap nodig
 • Sterk en licht van gewicht
 • Oogt goed en stijlvol (geen roest)
 •  Kan plat opgeborgen worden voor eenvoudige opslag en vervoer

De voordelen van het LOBO-systeem ten opzichte van aluminium torenstellingen zijn onder andere:

 • Verstelbare breedte, lengte en hoogte (in tegenstelling tot vaste torenconstructies)
 • Extra componenten beschikbaar voor uitbreiding
 • Flexibel raamwerk
 • Staalgelast voor draagkracht
 • Zwaaibeugels die waar u ook maar wilt gemonteerd kunnen worden om beweging te voorkomen
 • Dankzij de benen van de draagbalk en de Loboards (dekplanken) kunt u ieder obstakel overspannen

De voordelen van het LOBO-systeem in vergelijking met systemen gebaseerd op geraamtes en traditionele bouwschragen zijn onder andere:

 • Handleuningen kunnen op iedere gewenste hoogte bevestigd en daarna beveiligd worden
 • De ‘Loboard’ (‘dekplank’) kan ter plekke worden vergrendeld
 • Uitklapbare zijvleugels voor stabilisatie van het systeem
 • Wandbevestiging mogelijk, zodat het systeem aan een muur verankerd wordt
 • Maakt gebruik van standaard formaat steigerbuizen, integratie met andere systemen behoort tot de mogelijkheden
 • De meeste soorten aluminium steigerplanken kunnen overal op het LOBO-systeem worden gemonteerd
 • Voetplanken kunnen overal aan het LOBO-systeem worden toegevoegd
 • Wielen/zwenkwielen kunnen op elk LOBO-systeem worden gemonteerd

Hoe te kopen

LOBO Systems Ltd is een Brits bedrijf dat beschikt over een netwerk van erkende distributeurs in Europa, Noord-Amerika, Canada, Azië en Australië.

Hebt u een vraag over de verkoop in het Verenigd Koninkrijk?  Bel ons op +44 (0) 1332 365666 tussen 8.30 en 17.00 uur, maandag t/m vrijdag.
Email: sales@lobosystems.com

U kunt ook LIVE CHATTEN met een medewerker van onze afdeling klantenondersteuning tijdens de kantooruren in het Verenigd Koninkrijk. Voor vragen met betrekking tot ons internationale netwerk van distributeurs kunt u gratis bellen met 1-800-640-5492. Wij brengen u dan in contact met uw plaatselijke distributeur.

Als wij bij u in de buurt niet over een distributeur beschikken, zullen we rechtstreeks met u zakendoen totdat wij een distributeur benoemd hebben.

Book an online demo

See the LOBO System in action.

Please fill out the form below to schedule an online live demonstration.